skip to Main Content

Certificering en training van ervaringsdeskundige coaches

In 2013 startte de eerste groep coaches met het programma training, ontwikkeling en mogelijk certificering van ervaringsdeskundigheid voor adviseurs. En nu, zes jaar later, beginnen we in 2018 met de selectie van de zesde groep. Inmiddels werden er al 47 coaches gecertificeerd en doen 16 organisaties mee.

Hoe kunt u groeien in uw ervaringsdeskundigheid? En hoe kunt u anderen coachen, adviseren, vanuit uw ervaringen rondom uw ziekte, aanvullend op uw eigen beroep en professionaliteit? Dit zijn de vragen die centraal staan binnen ons programma.

U doorloopt dit traject namens een (patiënten)organisatie grotendeels individueel; u werkt aan opdrachten en beschrijft uw eigen ervaringen en ontwikkelingen. Zelfreflectie is een essentieel onderdeel. De groepsbijeenkomsten zijn verplicht en ondersteunend aan dit individuele traject. Vanzelfsprekend kunt u elkaar ook (online) buiten de bijeenkomsten opzoeken, om opdrachten te bespreken, te sparren of ervaringen te delen.

De coaches die deelnemen zijn allen professionals in hun eigen vakgebied, bv re-integratie adviseur, verpleegkundige, psycholoog, arbeidsdeskundige of bedrijfsarts. Daarnaast hebben de coaches een (chronische) aandoening. U neemt dus deel in een groep met verschillende professionele achtergronden, en verschillende ziektebeelden. Wij noemen dat Ervaringsdeskundigheid Plus.

Neem contact met ons op via: info@cczw.nl

“Mijn werk is prachtig om te doen. Het voordeel voor mij is dat ik dezelfde taal spreek en versta als (chronisch) zieken. Als ik alleen al de bijna magische woorden ‘dat herken ik’ uitspreek zie ik mensen ontspannen en zich zelfverzekerder voelen. Ik ben erg blij dat ik mijn inzichten en ervaring door kan geven. Zodoende heeft mijn ziekte ook enorm veel positiefs opgeleverd.”

Back To Top
X